top of page

Expositie Common Ground


Waarvoor staat Common Ground?

Binnen onze maatschappij groeit er een beweging waarin mensen over alle tegenstellingen en verschillen heen op zoek gaan naar wat ze gemeenschappelijk hebben, wat hen linkt of kan verbinden. Want vaak hebben we meer gemeen dan op het eerste gezicht lijkt, meer dan we beseffen. Alleen al het feit dat we op dezelfde planeet leven, verbindt ons met elkaar. De aarde is de grond onder onze voeten – letterlijk en figuurlijk.

Precies die ‘grond’ is het thema van vijf avondopleidingen juweelkunst rond een gemeenschappelijk project: ‘Common Ground’. 'Common’ kan zowel een adjectief als een zelfstandig naamwoord zijn. In het laatste geval verwijst het naar de ‘meent’, ‘het gebruiksrecht op andermans grond’ of ‘het gewone’.

Als adjectief betekent het zowel ‘gemeenschappelijk’ als ‘publiek’, ‘gebruikelijk’ en ‘ordinair’. ‘'Ground’ betekent ‘terrein’, ‘grond’ en ‘basis’. Samengevoegd zou je het dus letterlijk kunnen lezen als ‘gemeenschappelijke grond’.

In dit project is de gemeenschappelijke interesse in elk geval aanwezig: sieraden maken, dat is waar zowel de studenten als de leraren van de vijf opleidingen mee bezig zijn. Ze komen van overal en het verlangen om juwelen te ontwerpen en te creëren brengt hen samen. Met die gemeenschappelijke interesse als uitgangspunt werden de studenten uitgenodigd en uitgedaagd om het thema verder uit te diepen. Wat betekent ‘common ground’? Wat houdt het in voor mij? Wat geeft mij grond? Welke gemeenschap draagt mij? Wat verbindt ons? Met wie en met wat voel ik me het meest verbonden? Waar liggen mijn wortels? Wat voedt mijn creativiteit? …...

Dit alles wordt duidelijk tijdens deze tentoonstelling. Er wordt een selectie getoond van sieraden en objecten van 87 studenten die zich lieten inspireren door de verschillende aspecten. Sommigen zochten hun common ground in religie, stamboom en familie. Anderen doken in het verleden en haalden herinneringen naar boven. Nog anderen tastten de grenzen af tussen gemeenschappelijke ruimte en individuele vrijheid.

Bezoek de expo en ontdek of jij ook een stukje 'common ground' hebt met het werk van de juweelontwerpers.

Common Ground

31 augustus - 8 oktober 2017

Open op:

Donderdag 17u - 21u

Vrijdag, zaterdag, zondag van 11u - 18u

Gratis

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page